Bu kavramı günümüzde birçok kişi biliyor. Kimine göre gereksiz bir meslek, kimine göre ise hayati öneme sahip bir alan. Peki hangisi doğru? Gelin isterseniz Kıbrıs Yaşam Koçu kavramını yakından inceleyelim. Vereceğimiz bilgilerden sonra, bu kavrama olan bakış açınız değişecek.
Yaşam Koçu Nedir?
Yaşam koçu ve danışan arasında gerçekleşen , danışanın hayal ettiği hayata ulaşması için destek verdiğimiz, içinde var olan gücü görmesini sağlayan , hedefi için etkili ve doğru adımlar atması için, gerek konuşarak , gerekse EFT uygulmaları yapılarak danışanla birlikte onun istekleri doğrultunda, mutlu ve başarılı olması için, çalışmaktayız.
1974 yılında spor faaliyetlerinin Amerika’da yayılması ile birlikte, ilk defa koçluk kavramı ortaya çıkmıştır. Spor eğitmenini ifade eden bu kavram, 90’lı yıllarda iş alanında da yer etmeye başlamıştır. Aslında bu kavramı Amerikalılar oldukça iyi pazarlamışlardır. Üstelik dünya genelinde pazarlamışlardır ve amaçlarına da ulaşmışlardır. 90’lı yılların sonuna doğruda tüm dünyada resmi olarak bir meslek halini almıştır. Ülkemizde ise 2013 tarihinde yasalardaki yerini alarak, meslek olarak tanımlanmıştır. Aslında tarihinin çok eskilere gittiğini söyleyebiliriz. Üstelik bu kavram özünde bizim kültürümüzden çıkmıştır.
Mevlana, hepimizin yakından tanıdığı ve İslam dinini temsil eden bir kişiliktir. Bugün bile dünya tarafından bilinen sayılı insanlardan bir tanesidir. Şemsi Tebrizi ise onun akıl hocası ve aynı zamanda en yakınındaki kişidir. İşte ilk olarak 1244 yılında koçluk kavramı doğdu diyebiliriz. Çünkü Şemsi Tebrizi, Mevlana’ya birçok konuda yol gösteriyordu ve onun yaşamını derinden etkilemişti.